Sosyal Medya

Sayfalar

7 Eyl 2015

Gürcistan'da ne yemeli ne içmeli?

Gürcistan mutfağı et ve hamurdan oluşuyor.
Ana yemeklerinin çoğu hamur.
Gidip de şişko dönmemek neredeyse imkansız :D

 Önceki yazımda bahsettiğim Funiculer Restoranda içtiğimiz içecek.Çikolata kremalı gazoz gibi gazlı bir içecek.Bu içeceği en iyi burası yapıyormuş.


 Margarita Pizza buraya özel değil tabii ki de.Ancak farkı hamurunun ince yufka hamuru gibi olması



Lagidze Water'ın yanında yenilen yine en iyi Funiculer Restoran'da yapılan tatlı.Bizim lokma tatlısı gibi hamurdan.Ancak onun kadar şerbetli değil.İçinde de kreması var.Sıcak sıcak servis ediliyor.Harika bir tatlı.


 Bu Achma.Bizim su böreğine benziyor.Ama çok daha lezzetli ve çıtır olduğu kesin.


 Khacapuri'yi duymuşsunuzdur.Gürcü yemeklerinin başında gelir.Neredeyse her sofrada var.Bölgelere göre çeşitleri var.Her bölgenin ayrı bir Khacapurisi var.Üstteki Imeruti Khacapuri.Bizim peynirli gözlemeye benziyor.Ancak peyniri farklı ve içi oldukça fazla.
 Bu da Acharuli Khacapuri.Benim favorilerimden.Şişman hamurun ortası açılıp içine Gürcü peyniri konuluyor.Piştikten sonra içine yumurta kırılıyor, en üste de tereyağ.Bu gördüğünüz tereyağını kaldırınca altından az pişmiş yumurta çıkıyor.Mmmm anlatırken bile canım çekti :D


 Bu da Pennovani dedikleri.Kat kat hamurdan oluşmuş arasında peynir.Biraz milföy hamurunu andırıyor.Çıtır ve lezzetli

Eveet bu da baş yemeklerden.Büyük mantı gibi görüntüsü var.Dışı hamur.İçinin de 3 çeşidi var.Peynirli,etli ve mantarlı yapıyorlar.Peynirli olanı çok sulu.Elinizle yiyorsunuz.Ama dikkatli yemelisiniz çünkü ben ilkini ısırdığım an da peynirin suyu üstüme boşaldı.Mantarlısı ise oldukça sarımsaklı.
Zaten Gürcü yemeklerinin ana unsurları.Hamur, sarımsak ve erik sosu.
Erik sosu da yine erik, sarımsak ve bazı baharatlardan oluşuyor.Etlerin, kızartmaların yanında servis ediliyor.Bir de pirinç lapası var.Genelde kahvaltıda tercih ediliyor.Peynirli sarımsaklı olanı var bir de kuru üzümlü tatlı hali.İkisi de pek bana göre değil.
Üzümleri de bol ve bereketli olan bu ülkenin şarapları da tabii ki meşhur.Çoğu kendi şarabını kendi üretiyor.Bu kadar güzel üzümlerden de güzel şarapların çıkması tabii ki şaşırtıcı değil:)
Yiyecek içeçek fiyatları da her şey gibi ucuz.Rahatlıkla karnınızı bu güzel yiyeceklerle doyurabilirsiniz:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder