Sosyal Medya

Sayfalar

2 Ara 2015

Castle District, Prague



Yine şehrin en önemli simgelerinden olan Prag Kalesi, 9.yy'da yapılmış ve o zamandan bu yana Çek hükümdarlarına ve başkanlara ev sahipliği yapmış.Dünyadaki orta çağdan kalma en eski kalelerden.
Bünyesinde sarayın yanı sıra bazilika, katedral ve kiliseler var.
120 Çek Kronuna 1 bilet alarak kalenin hemen her bölümünü gezebiliyorsunuz.




St.Vitus Katedrali 1344 yılında yapımına başlanan katedral ancak 1924 yılında tammlanabilmiş.İçerisinde bazı Çek kralların da mezarları bulunuyor.
Köln Katedralini andıran bu katedralin çok sayıda ziyaretçisi var.





                                                                    St.George Bazilikası


Kale orta çağdan kalma olduğundan olsa gerek çok Avrupa'daki diğer katedrallere göre çok daha sade.Kralın tahtı ve önemli kararların alındığı odada camekanın içinde sergilenen kralın tacı ve asası oldukça ilgi çekici.Tıpkı bir kraliçe taçı gibi değerli ve renkli taşlarla süslenmiş.

Kale bünyesinde bir de küçük evlerden oluşan bölüm var.16.yyda Kale nişancıları ve sanatçılar yaşıyormuş.Franz Kafka'da 1916-1917 yılları arasında 22 no'lu mavi evde yaşamış ve çalışmış.Golden Lane denilen bu evlerde şimdilerde Çekli ustalar tarafından yapılmış savaş malzemeleri sergileniyor.Zırhlar, tüfekler,bıçaklar eskiden bu yana süren gelenekle halen imal ediliyor.Bu küçük evlerde hem bualetler için sergi alanı hem de satışı yapılıyor.Yani evinize bir mızrak ya da değişilik olsun diye zırh almak isterseniz burada bulabilirsiniz.

Bazi minik evlerde ise o dönemin insanlarının yaşam şekilleri gösteriliyor.Ancak bir kişinin sığabileceği evlerde mini yatak, mini mutfak ve mini masa bulunuyor.Bazılarında ise elişi süs ürünleri satılıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder