3 Oca 2016

Free Town Christiania,Kopenhag




 
Kopenhag'daki en ilginç yerlerden biri Free Town Christiania, yani Özgür Şehir Christiania. Christianshavn ilçesinde özerkliğini ilan etmiş bir mahalle.
1989 Christiana Hukuğu ile yönetilen bu mahalle 2011'de Danimarka hükümeti ile olan bazı tartışmalardan dolayı kapatılmış.Ancak sonrasında yeniden oturuma açılmış.
1971'de bir grup Hippi tarafından kurulan bu mahalle barakalardan oluşuyor.








Ortalama 850 kişinin yaşadığı Christiana'da özel araçların mahalleye girmesi yasak.Arabası
olan sakinlerde arabalarını mahalle dışına park ediyorlar.
Her yerde grafitiler ve geri dönüşümden yapılmış heykeller var.
Kendi enerjisini de kendisi üretmeye başlayan Christiana'da vejetaryan ürünler satan marketler ve cafeler bulunuyor.







 Kendisine ait bayrağı da bulunan bu mahallede Green Light District adı verilen bölgede fotoğraf çekimi yapmak yasak.Bu bölge marihuana satış bölgesi.Yan yana dizili bir sürü küçük dükkan var.Bu dükkanların etrafı örtüyle kapalı.Sadece küçük bir açıklık var.Alışverişe yetecek kadar.Kişilerinde yüzleri kapalı, sadece gözleri görünüyor.Fotoğraf çekmek yasak olmasına rağmen uzaktan çekmeye çalıştım.Hemen yanımda biri belirdi.Fotoğrafa baktı.Çok uzak olduğu için bir şey belli olmuyordu güldü geçti :D
Ben de tabii gizlice de olsa çekmeye çalışmaktan vazgeçtim:D
İçerisinde Gay House'unda bulunduğu mahallede bir çok şey serbest.Koşmanın dışında.Marihuana hala illegal olduğu için koşan birini görünce panik oluşmasın diye yasaklamışlar.



"Best weed in town" yazılı tabelalar dahi var.Eğer alma niyetiniz varsa dikkatli olun.Kopenhag'dan çıkmadan tüketin:D Havaalanında ya da başka bir yerde arama yapılırken yakalanıp tutuklanabilirsiniz.Bir de gündüz gitmenizi tavsiye ederim.Hem herşeyi görmek için hem de gece için pek güvenli bir yere benzemiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder