1 Oca 2016

Skansen, Stockholm





İsveç'in endüstriyel gelişiminden önceki çiftlik hayatının ve Kuzey'e özgü bazı hayvanların sergilendiği bu açık hava müzesi 1891 yılında kurulmuş.
İsveç'in çeşitli bölgelerindeki köylerinden getirilen evler burada adeta küçük bir köy haline getirilmiş.Dünyadaki en eski açık hava müzesi olmasıyla da Stockholm'da görülmesi gereken yerler arasına giriyor.









İçerisinde bulunan havanat bahçesi ve akvaryumda kızıl tilki, baykuş, değişik türde fareler, ayılar ve Türkçesine baktığımda Bayağı Yaban Domuzu adı verilen Wild Boar :D gibi hayvanları ziyaret edebilirsiniz.
 Bu arada hiç bu kadar yakından ve büyük baykuş görmemiştim.Gerçekten çok güzel hayvan:D





Skansende bulunan odun kilise de normal kilise gibi faaliyetini sürdürüyor.Gelen ziyaretçiler ayinlere katılıp dua edebiliyorlar.Bu arada kiliselerde rahibeleri, bayan ayin yöneticilerini Oslo'dan sonra ilk defa burada gördüm.Sanırım İskandinav ülkeleri dini işlerde eşit davranmaktan yana.
Şansıma 24 Aralık Noel Arefesi olduğu için Skansen'de Odun Kilise de ayine katılma fırsatı buldum.Dediğim gibi kilise yöneticisi rahibeydi.Üstelik turist çoğunlukta olduğu için ayini İngilizce-İsveçce karışık yürüttü.Çok da güzel dualar etti:D Herkese bir kitapçık dağıttılar.Oradaki ilahileri sesli okudular.Bende eşlik etmeye çalıştım.Ayin sonunda herkes birbiriyle el sıkıştı.Kilise tıklım tıklımdı.Ayakta bekleyenler bile vardı.Hoş bir ortamdı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder