26 Eki 2015

Royal Castle, Old Town Warsaw.Poland


Royal Route'un sonunda bu manzarayla karşılaşıyorsunuz.Bir tarafra Royal Castle bir tarafta Old Town.Rengarenk dizili evler.Büyük bir meydan.
Kaleden biraz bahsedecek olursak kaleden çok saray diyebiliriz.
16.yy da tamamlanan bu saray da tarih boyunca bir çok yıkım ve tahribata maruz kalmış.
Bir dönem Rusların eline geçmiş, Rus yönetiminin kendi ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlemiş.
1939'da yine Nazilerin işgaline uğramış ve Varşova ayaklanmasından sonra neredeyse tamamen yerle bir edilmiş.1971-1984 tarihleri arasında yeniden inşaa edilmiş.Saraydan kalan kütüphane ve bazı eşyalar yerine getirilmiş.Ulusal ve tarihi sembol haline gelen kale Varşova'nın simgelerinden.







Odalar oldukça ihtişamlı.Her yerde yağlı boya tablolar var.Yataklar genelde küçük.Nedeni ise kralların güvenlikleri için oturarak uyumalarından kaynaklanıyormuş.

Old Town'a gelince; sıra sıra dizilmiş rengarenk tarihi binalarda Gofry dedikleri Waffle ve Uzun pizzalardan yiyebileceğiniz bir çok cafe ve restoran var.Tabii Royal Castle'in karşısındaki restoranların fiyatları da çok ucuz değil.Restoranlar genelde otantik eski danteller ve tahtadan masa sandalyeler var.Meşhur yemekleri Gürcistan'ında milli yemeği olan Pilmeni.Büyük mantı gibi içi etli ya da sebzeli olan yemek buranın da meşhur yemeği.
Pek çok hediyelik eşya ve el işi satan rengarenk dükkanlar bulmak da mümkün.Bir de Polonya'nın amber taşı meşhur.Old Townda amber taşından yapılmış takılar satan dükkanlar ve antikacılar bulmak da mümkün.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder