6 Ağu 2015

Bielefeld

Almanya şehirlerinin güzelliklerinden biri otobanların ücretsiz oluşu diğeri her yerde bisiklet yollarının ve bisiklet kiralayabilecek hatta bisikletini yıkatabilecek yerlerin olması.
Bielefeld'de onlardan bir tanesi.Güzel bir şehir turu yapmak niyetindeyseniz çekin arabanızı bir kenara kiralayın bir bisiklet.SparrenBurg'a çıkın.Trafik kurallarının inanılmaz güzel uygulandığı bu ülkede bisikletle başınıza bir şey gelme ihtimali oldukça düşük.Tabii siz de trafik kurallarına uyarsanız..

Sparren Burg küçük bir kale.Tepede yer alan kale 13.yy dan kalma.Eskiden şehrin idare edildiği giriş ve çıkışların kontrol edildiği yermiş.Buradan Bielefeld'i, Dr Oetker'in fabrikasını görebilirsiniz.Evet Dr.Oetker'in fabrikası Bielefeld'de! Üstelik 100-150 euro gibi ücretle fabrikayı gezme şansına sahipsiniz.

Bu arada kilise de her gün "12min für Gott" "Tanrı için 12 dakika" ayinleri var.Güzel bir olay insanları kiliseye yakınlaştırmaya çalışıyorlar.

Tierpark!  Doğal güzellik,temiz hava, sakinlik isterseniz burası size göre..Doğa,ağaçların içinden giden yollar, botanik bahçesi, kuğular,hayvanlar..

Eğer Almanya'ya çilek mevsiminde yolunuz düşerse Erdbeerhof (çilek tarlalarına)uğramadan geçmeyin.Gözle görülemeyecek kadar büyük bir tarla.Al poşetini topla çileğini tarttır, kilosu cüzi bir miktarda öde.Üstelik yemek serbest! Hem toplamanın zevki hem de o çileklerin tadı harikaydı doğrusu.

Almanya'nn parkları bahçeleri de ne çokmuş.Lohnmannshof bunlardan sadece biri.İçinde süs havuzları, orman ve çocuk parkı bulunan bu park dinlenmek için harika.

Bauernhaus ( Çiftlik evi) yine burada bisikletle gezebileceğiniz yerlerden.Uzun ağaçlı bir orman yolundan sonra almanların eski yaşamlarından kalan şirin bir çiftlik evi, çiftlik eşyaları ve maketleri görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder