23 Ağu 2015

Manhattan,NY,Usa

Ayağımızın tozuyla başladık gezmeye.Sabahın ilk ışıklarıyla Manhattan'a geldik.Üstelik metroyla 4-5 dolar gibi bir ücret ödeyerek.Yaklaşık 35-40 dakika sürüyor Brooklyn-Manhattan arası.
Times'da indik.Daha sabahın ilk saatleri çok fazla bir yoğunluk yok.Genelde bizim gibi turistler o gün için yapacağı şeyleri planlıyorlar.Avrupa ülkelerinden çok farklı.Tourist Information'da kimseyi göremedik.Zaten verdikleri haritalar bir şeye benzemiyor.
Mağazalardan yine 10-15 dolar gibi bir ücret ödeyerek harita alman gerekiyor.Biz Google Maps'e dayandık.
Yürüyerek de gezilmez her yer.Siyahi bir adamın bizi yoldan çevirmesiyle uyandık.Şehri otobüsle gezme ve botla okyanus sularında turda dahil bir çok gezi programından bahsediyor.3 günlük bir turu seçtik.Ve turist otobüsüyle gezmeye başladık.
Otobüste rehber var, amacı tarihi anlatmaktan çok şarkı söyleyip konukları eğlendirmek olan ve karşılığında bahşiş bekleyen bir tip.Bir de kulaklık var onu takınca da rehberinkine kıyasla çıkan düşük sesle bir çok dil seçimi mümkün olan çevreyi tanıtan bir ses var.Önce kulaklığı denesek de duyamadığımız için kendimizi rehbere kaptırdık.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder