6 Ağu 2015

Münih'ten Notlar

Biraz daha güneye indiğimizde bağımsız eyalet Münih'e ulaşıyoruz.Gördüğüm diğer Vestfalya eyaletinden çok daha farklı olan bu şehirde Almanların Münih aksanıyla karşılaşıyorsunuz.Hallo yerine "moi moi" gibi eğlenceli bir kelimeyi kullanan insanlarda oldukça renkli.
Bilirsiniz Alman festivallerini.Kadınların giyindiği geleneksel kıyafetleri.Onlar meşhur burada.

Almanya sanayi devriminde önemli bir ülke.Deutsches Museum bunu kanıtlar nitelikte.Devrimle birlikte yapılan ilk makineler, elektrik, jeneratörler sergileniyor.Şimşeğin ağaç üzerinde etkisini izleyebileceğiniz bir gösteri de mevcut.Mühendisler için ideal bir müze. Açıkçası beni biraz sıktı.Oldukça büyük bir müze.Nasıl İstanbul'da her öğrenciyi Topkapı Sarayı'na getirirler burada da bu müzeye getiriyorlar gibi bir hava var.Her yerde öğrenci toplulukları.
Bunlar dışında uçak, gemi gibi araçlarda mevcut.Astronot kıyafetleri, uzay araçları ise ilgi çekici.

Münih'te görülmesi gereken yerlerden biri de şüphesiz Marien Platz.Meydandaki Rathaus (Belediye binası). Sabah 11 ve 12 gibi Rathaus'un üzerinde bulunan Glockenspiel çalıyor.Bu guguk saati ile müzik kutusu benzeri bir şey.Binanın tam tepesine yapılmış içinde bulunan figürlerin müzik eşliğinde dans etmesi ile meydana şahane bir hava katan şey. :D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder