31 Ara 2015

Karl Johns Gate, Norway

Hani uçak bileti 20 euro demiştim ya.
Uçak Oslo'dan 2 saat uzaklıktaki Sandefjord, Torp Havaalanına indiği için tabii ki de :D
Oslo'ya gitmek için trene binmeniz gerekiyor.Havaalanı önünden ücretsiz shuttle servisler sizi en yakın tren istasyonuna bırakıyor.15 dakika da 1 tren geliyor.Fiyatı 195 Norveç Kronu.Yani yaklaşık 20 Euro.
Oldukça modern trenlerde, kıyılardan ve fiyortlardan ilerleyerek keyifli bir yolculukla Oslo'ya ulaşıyorsunuz.Şansıma hava güneşli.
Ayağımın tozuyla Karls Gate ve Christmas Market'de biraz tur atıp hostele geliyorum.Neyse ki Euro kabul ediyorlar.Biraz dinlendikten sonra hemen haritamı alıp başlıyorum planlara..

Oslo'nun meşhur caddesi Karl Johns Gate.
Burada sokak "Gate"demek.
Bu arada Norveççe çok tatlı bir dil.Dikkatle dinleyince bir kaç şey anlayabiliyorsun.Sanki burada 1 ay kalsam dili çözermişim gibi.İngilizce-Almanca karışımı gibi çok eğlenceli.
 Bu cadde ve sağlı sollu açılan kolları dünyaca ünlü markaları barındırıyor.Micheal Kors'tan Burberry'e, İskandinav markası BigBok'tan H&M'ye kadar ne ararsanız var.Büyük oteller, şaşalı restoranlar da bu cadde üzerinde yer alıyor.








Noel zamanı olduğu için caddenin solunda kalan parkta Noel Pazarı açılmış.Ortasında kocaman buz pisti ve dev dönme dolabıyla ışıl ışıl.Noel Pazarında satılan yünden eldivenler, çoraplar, çıtır tatlı Churros ve sıcak Noel kokteyli içinizi ısıtıyor.Oldukça kalabalık.Herkes çocuğunun elinden tutmuş ailecek eğleniyor.Genç babalar göze çarpıyor.Çocuklarının yanında olan anneden çok baba var.Üstelik oldukça genç ve tatlılar :)






                                               Churros; denemeye değer çıtır lezzetli bi tatlı


Caddeden yukarıya ilerleyince küçük tepedeki Royal Palace'ı görüyorsunuz.
19.yy'da yapılan "173" odalı bu saray Monarşi ile yönetilen Norveç'in Kraliyet Ailesinin günümüzde yaşadığı yer.Sarayı çevreleyen bahçe halka açık.Gün ortasında gerçekleşen askerlerin nöbet değişimini de buradan zileyebilirsiniz.


                                            Royal Palace'dan Karl Johns Gate'e bakış


                                                                    Royal Palace






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder