28 Mar 2016

Central Market Hall, Yunus Emre Kültür Merkezi, House of Terror, Opera, Budapeşte

Budapeşte'de geleneksel tatları denemek istiyorsanız, özellikle Erzsebet Meydanı'nda açılan küçük dükkanları deneyebilirsiniz. Goulash dedikleri et ve sebze karışımı çorbaları, tarçınlı çörekleri, gözleme gibi hamur işleri, kasapları ve biberi meşhur.
Central Market Hall genelde yerel halkında alışveriş yaptığı bizim kapalı çarşıyı andıran bir yer. Alt katı manav ve kasaplardan oluşurken üst katında geleneksel Macar el işi ürünleri ve hediyelik eşyalar mevcut.
Genelde Türk olduğunuzu öğrenince Merhaba, Teşekkür ederim gibi tatlı sözcüklerle karşılık veriyorlar. Uzun süren Osmanlı hakimiyetine karşın Türklere karşı sevecenler. Hatta çoğu Osmanlıların ülkemize çok katkısı oldu diyor :)





Yunus Emre Kültür Merkezi'de Opera durağına yakın bir yerde. Girişteki görevlide "Küçük küçük Türkçe konuşuyorum, buyurun " diyerek sizi karşılıyor. Burası Budapeşte'deki Türklerin buluşma noktası. En üst katında Türk evi, sınıflar, kütüphane ve konferans salonu bulunuyor. Görevli akşamki konferansa davet ediyor. Konu ise Türk Düğünleri :)



Aynı sokakta House of Terror yer alıyor.2002 yılında açılan müzede 20. yüzyılda faşist ve komünist diktatör rejimi anlatılıyor. Aynı zamanda kurbanlara bir anıt niteliğinde yapılmış.



Opera Binası da yine aynı cadde üzerinde Opera Metrosunun hemen karşısında yer alıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder