28 Mar 2016

Tarihin ve Tuna'nın Şehri Budapeşte


Kışın bir kaç kez gitmeye niyetlendiğim ancak bir türlü fırsat bulamadığım Budapeşte'ye Paskalya tatilini değerlendirerek gittim. İyi ki de baharı beklemişim!
Kesinlikle beklentimin oldukça üzerinde olan bu şehir Avrupa'da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.
Öncelikle şehir hem çok büyük hem de görecek çok yer olduğundan 24 ya da 72-Saatlik ulaşım kartını almanızı şiddetle tavsiye ederim. Avrupa'da Londra'dan sonra en iyi ulaşım ve metro ağının bulunduğu şehirde görmeniz gereken her yere metro ve tramvaylarla ulaşabilirsiniz. Bu kartlar size belirtilen süre içerisinde, Tuna nehri üzerinde bir güneye bir kuzeye gidip gelen botlara dahi ekstra bir ücret ödemeden binmenizi sağlıyor. Ücretleri 24 saatlik 1650 HUF( 15 tl) 72 saatlik ise 4150 HUF (40 tl) Bilet almadan gezebilir miyim diye düşünüyorsanız bence denemeyin. Çünkü metro girişlerinde güvenlikçiler biletinizi görmek istiyor. Tramvay içinse arada bir yapılan kontrol var. Ben şahsen denk geldim.

Genelde hostel önermem ama Gregerson Artpoint Hostel uygun fiyata kalabileceğiniz güzel bir yer.Haritanızı verip öncelikle görmeniz gereken yerleri işaretliyorlar.

Sırasıyla gezdiğim yerlerden notlar için buyurun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder